perjantai 18. syyskuuta 2015

Mielipide hallituksen tekemisistä

Ja en ole varmasti ainoa joka on tätä mieltä, ja sen todistaa ne 30 000 ihmistä, jotka olivat ainoastaan Helsingillä torilla ja ne monet muut jotka olivat omissa kaupungeissaan osoittamassa mieltä.

Itse pidän todella naurettavana ideaa, että nimenomaan köyhimmiltä viedään niitä vähäisimpiäkin ropoja ja toisaalta odotetaan, että töitä tehtäisiin enempi. Sekin jos nyt ylityö- ja sunnuntailisiin kosketaan niin ei voi olettaa, että kaupat, sairaanhoitajat, palomiehet, poliisit ja muut jotka tekevät melkeinpä 24/7 töitä olisivat mieluusti tuolloin. Ihminen myy omaa aikaansa tehdessään tööitä ja saa siitä itselleen korvaukseksi rahaa. Tästä rahasta valtio ottaa veronsa, samoin kun kunta ja seurakuntakin haluavat osansa. Loppujen lopuksi ihmisen tekemää työtä vastaan oleva korvaus on todella pieni. Ja miksi sitä haluttaisiin vielä pienentää?

Näiden leikkauksien takia itselleni jäi vain kuva siittä, että valtio haluaa, että kansa on töissä vaan ma-pe ja klo 8-16 ja muuten Suomi olisi kiinni. Turha toivoa, että viikonloppuna pääsisi kauppaan ostamaan sen unohtuneen maidon taikka että palokunta tulisi paikalle jos jostain syystä syttyisi tulipalo. Tapaturmien sattuessa voi vaan turvautua lähellä oleviin ihmisiin, koska ammattiauttajat eivät olisi töissä tuolloin. Ja mikä ehkä hienoin visio: rikollisuus kasvaisi juuri työaikojen ulkopuolella, koska kukaan ei ole kaitsemassa rikollisuutta, koska työaikahan on vain arkisin 8-16. Ole siinä sitten asukkaana niin kutsutussa hyvinvointivaltiossa, jossa normaali työssä käyvä ihminen elää tietynlaisessa kopassa ja pelkäen oman terveytensä, kotinsa ja perheensä puolesta.

Ja entäs sitten tämä aukioloaikojen vapauttaminen sopii näihin leikkauksiin? Ei sitten niinku mitenkään. Jos meidän hallitus haluaa, että tälläistä tulee tapahtumaan tulee heidän ajatella muitakin kuin omaa napaansa. Etenkin päätös kansainedustajien lomista oli ehkä naurettavin ikinä: kansanedustaja on luottamustehtävästä, jolloin kuulema normaalit työlait eivät heihin koske. Ja tämän takia he saavat pitää pitkät lomansa ja muut etunsa, samalla kun kansalta, jolle tämä hallitus on töissä, joutuu kärsimään.

Entäs sitten muiden valtioiden antamat kommentit Suomen tilanteesta? Jos jenkitkin ovat sitä mieltä, että miksi Suomi leikkaa omiltaan jos elämme nytkin suht hyvässä tilanteessa, niin missä on vika?

Joten voisiko hallitus nyt ottaa itseään niskasta kii ja kuunnella kansaa? Tilanteemme paranisi, jos vaikka ihan muutamat kohat ottettaisiin huomioon:

- Verotuksen keventäminen. Näin tuotteet halpenisivat ja rahaa jäisi enemmän käteen, jolloin rahaa tulisi sijoitettua vaikkapa niihin suomalaisiin tuotteisiin, jolloin työtilannekkin helpottaisi

- Oikeanlaisten kohteiden tukeminen. Ja tässä tarkoitan lapsia, vanhuksia ja opiskelijoita. Miksi meidän nuorisolta, eli Suomen tulevaisuudelta viedään niitä todella vähäisiä rahoja, jos jo ny elämä on todella tiukkaa ja esimerkiksi opiskelut venähtävät, koska täytyy työskennellä opintojen ohella, että rahaa jäisi siihen kalliiseen leipään jotta pärjäisi. Ja entäpä meidän vanhukset? He ovat kumminkin jo antaneet Suomelle oman panoksensa niin työskentelyn saralla kun Suomen rakentamisessa, tulevaisuuden luonnissa ja suojelleet Suomea. Miksi heiltä, joilla terveys ei riitä edes kotona olemiseen, viedään tukia jolloin elämisen ja lääkkeiden jälkeen rahaa ei jää muuhun. Myös tämä palkkojen leikkaaminen vähentää näille leikkauksien kohteeksi joutuneiden hyvinvointia. Päiväkoteja yhdistetään, ryhmäkoot muuttuvat hallitsemattomiksi, koulutuksen taso laskee, vanhuksien terveydestä ei välitetä ja heitä laiminlyödään. Mutta silti Suomi ottaa itselleen pakolaisia, jotka ovat arvoltaan korkeammalla kuin sitten vanhukset ja nuoret. Joka on mielestä enemmän kuin väärin. Joten hallitus ho hoi! Huolehditaan ensin omista eikös niin?!

-Hallituksen menojen leikkaaminen. Jos tämän kansan päättävä taho on nyt niin huolissaan Suomen tilanteesta niin miksi ette leikkaa omista menoistanne? Hieman palkkiota pienemmäksi, ei tarjottuja taksikyytejä, lomat yhtäpitkiksi kuin meillä muilla ja suosikaa tekin esimerkillisesti suomalaisia tuotteita! Ette te voi olla niin oman navan ympärillä pyöriviä ettette te voisi näihin suostua?

Näin olen saanut hieman mieltäni kevyemmäksi. Kansa osaa kyllä vastata, jos meitä kohdellaan kuin eläimiä! Minä sanon #STOP ja näytän hallitukselle keltaista korttia! Ja sanonen vielä, jollei liitoista ole vielä ollut tyytyväinen niin tämän päivän ansiosta pitää ainakin olla! Hyvä AKAVA, SAK, STTK! Tehkäämme Suomesta oikeasti parempi valtio, jossa kaikilla on hyvä elää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti