sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tunnista lajitoverisi!

Joillekkin on epäselvää mistä opiskelijan tunnistaa joten käyn läpi materiaalin josta insinööriopiskelijan tunnistaa.

HAALARIT
Tämä jos mikä on varmin opiskelijan merkki! Haalarit ovat se vaatetus joka sopii kaikkialle:siinä voi römytä, mennä baariin, olla koulussa tai sitten ihan muutenki vaan, koska haalarit kuuluu mukavuusasteeltaan samaan kastiin kun collarit, tooga ja jumpsuit.
Haalarit toimii seuraavasti: jokaisella paikkakunnalla jossa on yliopisto tai ammattikorkeakoulu on oman väriset haalarit ja joissakin  jopa koulutussuunnan mukaan. Esimerkkinä voin mainita Kuopion banaanin keltaiset haalarit, Lahes mustat, Porin insinööreillä siniset haalarit. Eli väriskaalaa on! Haalareihin kerätään haalarimerkkejä erilaisista tapahtumista, omilta yhdistyksiltä tai sitten ostamal tai vaihtamalla muilta. Ihanteellisinta olisi jos merkit ommeltaisiin käsin. Haalareihin voi laittaa myös erilaisii muistoja ja erikoisuuksia kiinni tai roikkumaan piiskaksi. Tarkoituksena on saada persoonalliset haalarit! Joitakin etikettisääntöjä kuitenkin löytyy:

  • Haalareissa olevia mainoksia ei saa peittää vasta kun tilaa ei ole enään muualla. Näin näytetään että sponsorit saavat mainoksensa näkyviin.
  • Haalareita ei saa pestä, paitsi jos se on päällä. Eli voit mennä suihkuun tai uimaan pesemään ne.


Haalarit syksykunnos 2014
Joitakin haalarimerkkejä
Haalarit Tammikuus 2015


LAULUMATTI
Laulumatti^2 on väriltään liila ja sisältää insinööreille tärkeitä ohjeita,etikettejä ja lauluja joita lauleskellaan porukassa tai rohkeimmat voivat esittää omalaatuisia sooloja. Laulumatti kulkee haalareiden mukana mutta myös virallisimpiikin tilaisuuksiin. Laulumatti kulkeutuu tarvittaessa saunaanki jos siihen nähdään tarve.
JALOVIINA
Tuttavallisemmin sheriffi jallu, eli yhden tähden. Tämä jokaisen inssiopiskelijan märkä päiväuni ja paras janon sammuttaja. Jalluahan juomme vain hymyssä suin paitsi jos kyseessä on lasipullo niin sovellamme. Lasipulloa emme myöskään mielellään vie saunaan. Insinöörit tietävät miksi :)


IMPPULAKKI
Eli insinöörilakki. Tämä violetin värinen musta tupsuinen lakki on insinöörien lakki, joka toimii valmistumislakkina että yhtenä inssiopiskelija tunnuksena. Lakkia pidetään joko vasemmalla olkapäällä tai sitten ihan päässä. Lakkia saa tosin pitää vasta fuksi vuoden vapun jälkeen ja vappuna on myös mahdollisuus viralliseen lakitukseen. MUUT TASKUN POHJALTA LÖYTYVÄT ESINEET
Narkkikarkit, tikkarit, kynät ja kortsut ja tietenkin IOL logolla varusteltuna. Nämä kaikille tutut markkinointitavarat ovat tulleet varmasti jokaiselle inssiopiskelijalle vastaan. Näitä tuotteita on jokaisella paikallisyhistyksellä erityisesti ständeillä joita yhistykset pitävät kun haluavat tulla nähdyksi ja kertoa jäseneilleen jotain. 


Tässä tuli nyt mainittua ne tärkeimmät pointit, mutta jos jollekin tulee vielä jotain mieleen niin saa toki mainita! :)
Kevätkin alkaa pikkuhiljaa lähestyy joten aurinkokelejä odotellessa!

Voin vastustaa mitä vain, paitsi kiusausta- Oscar Wilde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti