lauantai 28. helmikuuta 2015

Silloin meni fuksilla pää pyörälle!

Tai tursaalla kuten tekniikan alalla aloittavaa opiskelijaa sanotaan.

Siis keskiviikkoisin olisi jotain bileitä? Keskellä viikkoa? Miksi? Nämä oli ensi ajatukset opiskelijabileistä joista ensimmäisiin törmäsin jo heti kouluun mentäessä. Tursajaiset järjestettiin ensimmäisellä kouluviikolla, jotka ovat tarkoitettu pääsääntöisesti tekniikan alalla aloittaville opiskelijoille eli tursaille. Tapahtuman tarkoituksena oli kierrellä rasteja joita oli ympäri Lahtea joten samalla tuli Lahen paikkojakin tutuksi. Rasteilla oli erilaisia tehtäviä joita suoritettiin ryhmässä jonka oli löytänyt tapahtuman aloituspaikasta. Omassa ryhmässäni oli oman luokan opiskelijoita joihin tuli sittemmin tutustuttua paremmin. Rasteilta sai pisteitä jotka rastin pitäjät merkitsivät sitten rastipassiin jonka ryhmä oli saanut aloituspaikalta. Tapahtuma päättyi Tivoliin jossa oli sitten jatkot ja voittajien palkitsemiset.   
Heti seuraavalla viikolla olikin fuksiaiset jotka oli tarkoitettu kaikille Lahden ammattikorkeakouluissa aloittaineille opiskelijoille eli fukseille. Tapahtuma oli teemallinen ja teemana oli supersankarit ja pahikset jonka mukaan tuli pukeutua. Tapahtuma oli samanlainen kun tursajaiset eli joukkueissa liikutttiin rasteilla ja rasteilla suoritettiin tehtäviä joista saatin pisteet rastipassiin. Tapahtuma päättyi Tivoliin jossa yleensä kaikki opiskelijabileet järjestetäänkin. 

Omaa ryhmääni fuksiaisissa :)

Tapahtumia on paljon etenkin jos lähtee Lahesta pois muualle. Jokaiselle löytyy jotakin ja mikä tärkeintä: ketään ei pakoteta osallistumaan mihinkään ja voi sitä juhlia ilman alkoholiakin. Itseltäni löytyy kavereita jotka tulevat vaan juhlimaan ja pitämään hauskaa. Hauskaa voi olla myös ilman alkoholiakin jos sitä ei halua ottaa! :)

Aloitavana opiskelijana tärkeimmät tapahtumat oli nimenomaan tursajaiset ja fuksiaiset, koska silloin kukaan ei ole vakavana ja pääsee tutustumaan rennosti ihmisiin. Lahessa tapahtumia järkkäävät pääsääntöisesti LAMKO ja LIRO joten tapahtumia riittää ihan lahessakin. Aloittavien opiskelijoiden tapahtumat on niitä tapahtumia jotka kaikkien tulisi kokea ainakin kerran elämässään, aloitti opiskelut heti toisen asteen koulun jälkeen tai myöhemmällä aikuisiällä. 

Mutta vastaukset miksi juuri keskiviikkoisin? NO MIKSIPÄ EI? Ja onhan keskiviikkoisin opiskelija ystävällisemmät hinnat ja ei oikein ketään muita liikenteessä koska eihän töissä käyvät voi viikolla tulla juhlimaan, joten saadaan olla keskenämme. :) 

Tursas uunituoreil haalareilla josta lisää juttua myöhemmin. 

Siis miksi vain istua hikipinkona tunneilla kun voi välillä rentoutua frendien kaa ja pistää tuulemaan! Opiskelijatapahtumien kautta saa uusia kavereita, eli vaikka olisit yksin niin lähde ihmeessä mukaan kyllä sieltä joku tuttava aina löytyy. Riehuminen tekee välillä ihan hyvää opiskelun ohella ja porukassa se on hauskempaa!


Kun olen kännissä niin olen kännissä. -Henrik Härmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti